Rentgenska fluorescenca

Elementarna analiza porcesov in kontrole kvalitete.

XRF analiza – ena najboljših analitičnih tehnik za izvedbo elementne analize na vseh vrstah vzorcev, ne glede na to, ali je treba analizirati tekočine, trdne snovi ali prah.

XRF združuje najvišjo natančnost in preciznost s preprosto in hitro pripravo vzorcev za analizo elementov, od berilija (Be) do urana (U) v koncentracijskem območju; od 100 %, vse do ravni pod ppm.

Energijsko disperzivna rentgenska fluorescenca (EDXRF) je najboljša izbira za namenske aplikacije pri nadzoru kakovosti in postopkov z zahtevami po enostavnosti uporabe in kompaktni velikosti. Zagotavlja analitično fleksibilnost, tako za raziskovalne namene kakor tudi za namene spremljanja in nadzora.

Valovno Disperzijska rentgenska fluorescenčna spektrometrija (WDXRF) je znana po svoji natančnosti, preciznosti in zanesljivosti. Ta robustna analitična tehnologija se je prebila v vse vrste industrijskih aplikacij, kot so cementna industrija, polimeri, rafinerije, rudarstvo in industrijski minerali.

VEČ

Ročni XRF

Ročni analizatorji z rentgensko fluorescenco (XRF) lahko kvantificirajo ali kvalificirajo skoraj vse elemente, od magnezija do urana, odvisno od konfiguracije instrumenta.

 

Prenosni XRF spektrometri vam omogočajo, da vzorce analizirate na licu mesta, namesto da bi jih bilo potrebno nesti v laboratorij. To je še posebej koristno, kadar so vzorci veliki in težki. Mobilni ročni XRF nudi hitro in natančno analizo tam in takrat, kadar in kjer je potrebna.

VEČ

Micro-XRF in TXRF

Mikro-XRF fluorescenčna spektrometrija (Micro-XRF) je metoda, ki se je poslužujemo za elementarno analizo nehomogenih vzorcev ali vzorcev nepravilnih oblik. Total Reflective X-ray Fluorescence Spectrometry (TXRF) je najboljša metoda za analizo elementov v sledovih na številnih vzorcih.

VEČ